Monday, November 29, 2010

gigi hilang..

salam..

heh.. karut marut punya tajuk, bukan hilang,bukan, cuma dipatahkan dgn sengaja oleh doktor gigi kerana di minta oleh saya yg sudah memendam sakit berbulan-bulan lamanya, punya lama...

agak senang hati memikirkan lepas ni akan brkurang sikit la kesakitan yg selama ni terus-terusan mengganggu diri, tapi, the pain is just begun, ye ah, bila gigi kena cabut, kena bius bagai, tak ah rasa sgt, tgu je kesan bius hilang, ahhh.. kecut perut pula....

hari ni makan bubur kosong, tak sangka sangat sedap, makan dgn kentang dan kuah dan isi ikan lembut, di atas dasar kasih sayang seorang fairy mother, gila sedap, peh! serius sedap, bapak sedap, amazingly sedap, ok ok ok, mmg sedap.. rupanya makanan org sakit pun boleh jadi super duper sedap, yeah!!

alhamdulillah, alhamdulillah... tiba2 nk nyanyi lagu maher zain.. takpe. takyah.

dear teeth, you will be missed. goodbye.

kenapa kah tetiba emosi, malas layan ah...

it's easier to see that way, coz it's the way i give a faith in, but somehow, it's really not.. then be strong enough to breath harder... the air is everywhere indeed..

Sunday, November 28, 2010

novella..

salam..

sejak bilakah menjadi seorang novella? atau novelholic? memang tak penah, jadi tak payah tahu bila kah... tapi saya mmg suka membaca sejak dari azali, all kind of reading type mmg saya layan, comic especially, magazine, newspaper, novel, history, discovery, journal, report, books, ok ok ok, sudah sudah, ada sdikit muslihat di atas... mmg sy baca walopon tak gemar, ye ah, nak siapkan tesis punya pasal, trpaksa menahan mata dan jiwa mmbaca segala jurnal, reports, notes, books, semua pasal water quality, the world issues, the research, agak mencabar membaca kerana diselangi mengantuk yg melampau tk sikit punya, konon2 tk interesting sgt r, tapi bila dh anta tesis yg jilid, tiba2 rasa minat banyak2 kat water quality punya field, hahaha..propa ape? tapi mmg betul tak tipu..

tiba2 ada cita2 nak jadi enviromentalist, atau jadi reporter yg melaporkan isu2 alam sekitar, jadi panel yg mmbincangkan isu2 alam sekitar ke, menjadi pencinta alam yang tegar, itu la berkat tesis dulu, dari research tu la dpt tau statistik pencemaran alam, efek nya pada kita, kehidupan kita in 50-100 years.. menarik pula tetiba.. tapi lepas anta tesis berjilid la, di ulangi... selepas anta..

ok lah, brbalik kepada tajuk entri (mmg suka pusing sana pusing sini baru kembali ke asal, huh)..

a few days back, dgn segala sukacita dan sukahati nya, saya dh brbelanja banyak membeli buku2 . novel beli, majalah beli, ntah r kenapa, akhir2 ni, rasa minat mmbaca datang kembali.. ye ah, selain buku akademik yg duk hadap saban hari dulu2,

current reading:

1) twilight~~ baru nk baca secara serious, dulu baca byk skip, ye ah, buku pinjam, segan pula nk pinjam 2,3 tahun nak baca buku org (eh, eh, exxagerate pula)

2) little vampire women~~ ni adalah another series of little women, saje beli, sbb citer little women mmg suka, jadi kot2 hak ni pun bakal2 suka, mari kita ekplorasi.

3)tasawuf cinta~~ anak murid bagi buat hadiah, tapi penulis dia indon, jadi lmbt sikit nk abiskan, mmg tk abis lagi pun, tapi akan berusaha sedaya-upaya.

4) nota hati seorg lelaki~~ mula2 org kedai tu kata best and touched, dia pun mancing ah nak suh beli, saya pun belek2 r, tetiba tertarik, sbb kata ganti diri pertama dia adalah lelaki, biasa pompuan, bila baca, rupa2 nya bukn novel, tapi mmg nota2 hati seorg lelaki, tapi mmg best, org kedai tu tak tipu..

5) majalah solusi disember edition~~ tk baca lagi, tak baca lagi, list to read...

6)buku resipi nasi dan puding~~ ini keje kakde, sy nk baca je, biar kakde yg buat..hehe.. :p

7) buah tin(oh lupa ah tajuk)~~ yg ini pun kakde punya novel, nnt nk pinjam, tapi is in list to read.. yeah...

oke... oke....oke....

let's read..mari menyahut seruan membaca.oooo..yeah!

pelangi..

salam

weekend oh weekend... saya suka weekend, weekend suka saya, saya suka weekend, weekend suka saya.. heeee...

ok..first thing first, i would like to congratulate nadia abu bakar and husband for their wedding's ceremony yesterday, mereka nikah dah lama, cuma semalam baru berkenduri-kendara.. ikutkan hati, saya mau sangat pergi, tapi tiada rezeki, maka tidak sampai lah kaki saya ke destinasi.. agak kecewa di hati, tapi apa boleh buat lagi, sekali lagi, saya kirimkan doa lagi, buat sahabat yang seorang ini, yang jauh dimata tapi selalu terkenang memori ketika bergelar siswi, kami ada saling membantu sesama kami, semasa sedang menyiapkan projek yang di suruh oleh pensyarah kami, memang dah lama sekali, tapi masih segar dalam ingatan ku ini,,, hi hi hi...

oke lah, penat berseloroh dlm blog sendiri,.. let's being more serious, awww..

nad @ nad kecil (badan je kecil molek, jiwa dia besar),
tahniah atas pernikahan kalian, wishing you all the happiness here and after... dan juga banyak banyak banyak kemaafan kerna tak bisa menghadiri kenduri semalam, betul2 nak pegi, tapi tak takde rezeki, nanti insyaAllah kalau ada rezeki, teringin nak lawat nad dan baby.. tgu nad ada baby la ye.. =))

theme kendurinya warna peach/oren, i loike, yeah, one my favourite colour, tgok kat gamba je la, tapi warna yang memang cantik, tidak di sangkal lagi.. hehe

ok, sebenarnya rasa teringin nak upload gmbr kami time study kat ukm dulu, tak byk sgt, ada la sekeping dua, tapi ntah kemana koleksi gmbr2 sy kat ukm dulu, stlh laptop ini di format, sy kehilangan data yg agak byk, huh, tapi, mgkin sy ada backup di pendrive atau di mana2 yg mungkin, jadi memerlukan satu purnama utk geledah all the things, buat sementara waktu, mari kita lupakan hasrat di hati, ada rezeki ada la gmbar kenangan abadi di sini..

ada satu teka teki.. apakah kaitan tajuk dengan entri ini..?

hmmmm.....yelah.. yelah.. meh la citer cket pasal tajuk..iaitu pelangi.

semalam semasa on the way balik, di lebuh raya, saya ternampak pelangi, cantikkkk bangat, dah lama tak nampak pelangi, jadi tiba-tiba teruja, tiba-tiba gembira, seperti anak kecil pula saya... memang ah.. itu je, sekian..

terima kasih..

Wednesday, November 24, 2010

untuk awak..ye awak.

a gift of friend..




you are the gift, yes you! you are....

alhamdulillah~~

when you treat LOVE right, LOVE will treat you right..

salam..

update, update, mari mari, kita update! buat mcm kunun2 byk masa, lalu nnt klu di tanya, bilang la sibuk sntiasa.. u r genius! tet..

ok, sememangnya perubahan usia atau dgn lebih tepatnya perubahan fasa remaja ke dewasa telah mmbawa kita semua kpd corak pemikiran baru, eceh =).. bukan brmaksud lebih matang dlm brfikir, tapi lebih rasional dlm tindakan, tiada lagi idea-idea gila dan spontan dan irrational dan muda dan canggih menjengah ruang pemikiran sy dan kalian kah? oh! missing the good old days..

namun walaupon kemudaan kian luntur, tetapi semangat semakin kental.. itu lah kedewasaan.. wah.. sy mmg pndai brkata-kata~but isn't it?

dugaan demi dugaan, kisah demi kisah, peristiwa demi peristiwa, begitu rupanya Tuhan mndidik kita, Dia mnjadikan kehidupan kita sbg guru kita sndiri, i always didn't get anything i ever wanted, but i always get everything i ever needed, beyond of what we can think about..

today, i learned a lesson, which is loving yourself is part of loving others..

sayangi diri kamu juga adalah satu cara kamu menyayangi yg lain,
maksudnya, kamu jgn la dok sayang kat org lain hentam keromo je tnpa sayang diri sendiri, mari kita cuba beberapa aplikasi..

--kamu syg anak, bagi mkn bagi minum, tapi kamu sndiri tk mkan dan tk minum, esok kamu tk brdaya, siapa nk bagi mkn bagi minum buat anak kamu..

--kamu syg keluarga(ibubapa dn beradik), kamu bg segala kemewahan, kamu tdk mahu mereka kesusahan, kamu biasakan, kesenangan kamu di abaikan, kelak jika kalian kesempitan, mereka jadi tk biasa, maka huru-hara mereka, kamu yg paling menderita..

--kamu syg mereka, di jaga kesihatan, di beri vitamin, di beri zat galian dn pelbagai, di mandi, di bersihkan sekitar, semua kamu jaga, kesihatan kamu di mana pula? esok kalau kamu sakit, kamu rasa bagaimana mereka?

--kamu syg sahabat, di buat apa saja, kamu tidak berang, di minta apa saja, kamu beri aje, diharap apa saja, kamu tolong hati gembira, lakukan apa jua, kamu idak menegurnya, demi sahabat kata kamu, kelak jika di padang mahsyar, demi persahbatan kamu, Tuhan akan tanya, apa jua yg di lakukan sahabat, kamu juga akan menerima tempiasnya...

banyak kan lagi contoh2 menarik yg kamu boleh pikir2 kan, maka lu pikirlah sendiri --bak kata nabil...

love yourself before you love others, forgive yourself before you forgive others, spare yourself before you spare others.............when you treat LOVE right, LOVE will treat you right..

wallahualam..

p/s: why car got mirror? im getting sick looking at the back, not sick looking other cars, but sick looking the same sign boards over and over again.. and for my second thoughts, where on the earth the sign boards at behind, crap!! but i guess it's not on the earth..

Tuesday, November 23, 2010

missing the past..

salam..

it's 4:32 at morning, i already asleep, but a crying baby awake me, so here i am; blog walking and blogging..(pe kaitan crying baby ngan blogging?tkde kaitan pun, saje nk mengaitkan)

patutnya time2 cenggini, much better la kalo pegi tahajud iye dok? tapi tk brkesempatan pule ari ni, almaklumlah wanita biasa spt sy, cukup bulan off la... pfffttt.... tapi semenjak-menjak bulan ramadhan abis je aritu, mmg tahajud sy dh liat dh, ntah kenapa, time ramadhan rasa mudah je semuanya, abis ramadhan, buat juga, tapi makin lama, makin jarang2, makin lama, makin kadang2, aku laaahhh.....!!!!!!

dush..dush...dush...pening~~

tahun ini, bulan ini, musim cuti ini, ramai member2, sedara-mara yg brtunang, yg brkahwen, yg menimang anak, yg menimang cucu(eh eh, ini geng2 ayah bonda), semuanya sy sgt suka, suka sgt2, sgt2 suka, mestilah kena suka dgn perkara2 baik, klu tak suka, gila ke hape? iye lah, tapi mmg suka bangat!!!seriuss.. bayangkan member2 zaman skul dulu, dulu kta tgok dia brhingus2 lagi, sama2 gelak2, sama2 nangis, sama2 wat keja skolah, sama2 balik kampung, sama2 beratur kat prhimpunan, sama2 gosip, alih2 tgok dia jadi pengantin cantik brseri indah terpesona, jadi ibu mithali jadi bapak mithali, boleh byg tak feel tu? bila tgok rakan2 dan sedara-mara yg dh kenal lama, ada cket perasaan trharu jauhhh di sudut hati.. jauh la, takkan dkt pulak, bab2 hati ni mmg kena jauh ke dalam cket...

congrate la to you all..

ada yg sy dpt pegi, ada yg tk dpt, tapi semuanya telah sy sisipkan doa, sbg kiriman tulus, tanpa posmen, tanpa sampul surat, terus kpd Yang Maha Empunya Cinta, Yang Maha Empunya Bahagia, semoga kalian tetap di dalam bahagia yang di dalam redhaNya, yg smpai syurgaNya..

amin...

saya? pergh!!! soklan cepumas tul, lagi2 klu ada sesapa tny, "awok bila pulak?" mau je sy jawab, "esok"................itu jawapan tgh tkde mood r tu, toksah dok tny mcm2 dh, klu tgh mood baik : "tak tau la, klu ada jodoh, ada la, klu tkde, tkde la"....., klu mood lagi baik: "ssungguhnya jodoh pertemuan itu di tangan Allah, Dia tahu apa yg trbaik buat kita, klu Allah dh catatkn sy ni mmg akan brpasangan, maka mmg la sy akan, klu sebaliknya, mmg la sendiri itu lebih baik, buat diri sy sendiri, dan buat agama Allah ini", ha! pilih jawapan mana mau, mcm la jodoh prtemuan tu takdir yg sy sndiri tulih (agak fed up melayan karenah soklan2 sebegini) kan? kan? btul kan rakan2 sebaya?

monolog di pagi yg bening...
bapak sunyi nye pagi2 cenggini, bunyi unggas pun tkde, itu lah sy menulis dgn penh emosi, kena2, nnt tk best la menulih,tk feel...

i'm actually is missing the past, missing school, studying, busying, lepaking, pillow talking, campus living, semua-semua la yang zaman muda-mudi dulu,

yes, im missing the past, there is some part of the chapters that i wish i could done better, but still if i had a a chance to change any part of it, i won't and never, glad the way it is, a wondeful gift i ever had, a life.....

ok, dh dgr bnyi abah dh bgun nk brsiap-siap ke masjid, mama pun dh bgun(ini set2 bgun pling awal kat umah ni), saya pulak dh ngantuk, baru nk masuk tidur, hahaha, sengkek btul!!, yelah2, tk tido la...tk manis, jom ke gym,, oops..lupa, rumah sy dh lama dh ada mini gym....heh heh heh..

Sunday, November 21, 2010

sakit-nikmat wo..

salam

bila sakit,
rasanya lebih brsyukur dgn nikmatnya sihat,

bila sakit,
kepala rasa sgt berat, tanpa mghiraukn sedetik pun permasalahan dunia, otak dibiarkan rehat,

bila sakit,
hati rasa gelisah, justeru selalu ingat Yang Maha Pencipta, agar hati bisa damai,

bila sakit,
sendirian; saya beristirehat, agar tidak mengganggu kesayangan2 yg lain, sy tenang,

bila sakit,
dan ramai juga yang sakit; sy bangkit dan rasa2nya kuat itu ada datang melawat, sy pikir sy perlu lebih sihat brbanding ramai, makanya sy sememangnya jadi lebih sihat,

bila sakit,
smpi keringat tk mampu tahan lagi, sy ambil segelas air suam, mintak doa2 dari kesayangan, ditiupkn ke dlm minuman, lalu sy teguk, lalu brtambh erat lah kasih dan sayang,

bila sakit,
sy tak mampu mkn byk2, terasa nikmatnya masakan ibu, di depan mata saja, tapi tk cukup kudrat nk suap ke mulut,ke perut, maka brtmbh2 syukur mghadap masakan ibu,

bila sakit,
tk mampu brbicara byk, maka trkawal la ckit mengumpat2,

bila sakit,
terasa byknya nikmat ditarik, tapi sebenarnya lebih byk nikmat yg dtg,

syukur lah..

=)

Wednesday, November 17, 2010

sakit gigi!

salam..

me? in pain.. so hard to resist the foods when we are celebrating hari raya with the delicious meat.. argh...!!! really in pain...

=((

Sunday, November 14, 2010

hari ikhtifal tadika/kafa yang MANISS,,

salam..

alhamdulillah, mood kembali ceria spt sediakala, mode happy2, yeay!! berkat kesayangan-kesayangan di sisi... yes. you all my sunshine....

maka, saya mahu update cerita hari graduasi tadika/hari ikhtifal kafa............yang MANISSSS!..

manis sperti cokelat? spt aiskrim? spt kek? spt kuih-muih? spt gula-gula? spt air manis? oh tidak, ia manis yang tidak dapt di jelaskan dgn kata-kata, manis yg tiada serupanya, yelah2, mmg manis la tu..

tapi sblum manis, mana mungkin tiada pahit, atau masam, bak kata P Ramlee, Masam-Masam Manis.. (^^)v..itu lumrah hidup kan kan..... whatever lah, yg pnting majlis brlangsung dgn lancar dan meninggalkan beribu kenangan MANIS.. (^^)

yelah, dari hari first saya menerima watikah perjawatan mengajar hamba-hamba Allah yg cilik2, sy risau sokmo, risau klu tanggungjawab itu trlaksana lebih2 kurg jer, risau dgn kemampuan sndiri utk menyampaikan, risau dgn kemampuan mereka utk menerima, risau dgn janji yg terabai, risau kata2 yg salah dilontarkan, risau dgn hati sndiri yg slalu br'kata-kata', risau la macam2,

tapi.. on that day, seeing my students walk in to the stage receiving their medals and presents, really make me proud, relieved.. even though the worrying goes on, but still a big relief i had, thought breathing is much more easier now... sejuk hati guru yg sorang ni,hmmmm.. (^^)

ah, byk2 cakap pulak.. mari kita membiarkan gambar pula yg berkata...

jom,,

banner
dari kami geng kafa cawangan TJ 2
konvokasi mereka
farah hidayah
amir madani
sofea arissa bagi pihak anis nabila
al-amin bagi pihak shahrul nizam
aqilah jazlan
ilya aqiela
barisan guru kehormat
barisan org2 kuat, yeah..

ok lah, smpai d sni dulu entry sy pada kali ini, mata dah sgt sleepy, moga brjumpa lagi, wassalam..

?

salam

bru ingt nk update kisah hari ikhtifal yg manis, tapi hati tk senang, brgelora spt taufan, mau brtenang sbntr...

?

Sunday, November 7, 2010

heaven

salam...

weekend yg heaven, alhamdulillah....

kat rumah ada kaklong and family, ada angah and family, ada kakde, ada kakak, ada kakcik, ada adik, ada the 'kecil's, dan pelengkap keluarga bahagia iaitu mama dan abah tercinta...

betul2 rasa sgt blessed apabila dpt bernafas di atas dunia di samping kesayangan-kesayangan yang Allah hadiahkan untuk saya;hamba yg tiada apa. Moga tidak kufur nikmat, mintak sangat..

cuti deepavali tidak saya rayakan, tetapi tetap sy manfaatkan.. paham dok? mksudnya walopon tk mkan maruku yg delicious tu, sy cuba memanfaatkannya dgn bercuti semaksimanya.. ari jumaat masih bgun awal pagi, selepas subuh tk tido dh, masuk ari sabtu, begitu juga, masuk ari ahad, mula dah, malas dtg tiba2, bgun kul 11, hambik!! tapi solat subuh tdk dilupakan. nehi nehi nehi, tido pas subuh r..

tapi itu tk cukup heaven lagi...

sy pegi jalan2 ronda bndr temerloh bukan kemain lagi, mentang2 br dpt lesen, suke hati je bawak kete org, tapi bukan laju pun bawok, tk terer lagi, baru beberape mgu je dpt lesen, awal2 ni kena la bwk slow2, nnt klu ape2 brlaku, maunya kena hukuman mandatori dilarang bwk vehicles selama 10 purnama, haru haru...

tapi itu pun tk cukup heaven jugak lagi....

yg paling heaven, weekend ni, makn sodap2, yelah, ramai2 kat umah ni, event yg pling best mestilah event makan2, ye tak? toksah tipu la...kan kan? menu wajib mesti tak lain dan tak bukan... ikan patin masak tempoyak.. ni klu tkde, tk sempurna la menu org temerloh..hush...

seterusnya ialah.. sayur campur yg colourful and freshy, sup cendawan best, Mr. Crab soup, mee bandung, kerang rebus, ikan bakar, cekodok masin, dan mcm2 lagi la, tak tertulis dh, smbil tulis ni, smbil menelan air liur, gulp!

heavennya..alhamdulillah..

saya tgh sakit gigi, maka telan air liur je la..

gulp!

Saturday, November 6, 2010

sori kaklang..

salam..

baru je mndapat mesej dari kaklang yg brbunyi:

"atam, x boh pun gmbr konvo kaklang.. oo.. gmbr azim tunang, boh pulak ye.."

hehehhehehe,, sori la Puan Kaklang, bukan tk mau upload, tp dh upload dh, tapi kat facebook la, lupa lak kaklang takde facebook, tapi betul kaktam dh upload, tk caye pegi tngok, pegi la, pegi pegi...

sebb tu la tk letk kat blog gmbr konvo u, yelah2, d sebabkn u tkde facebook, i post entry ini special utk u, khas utk ibu mengandung...

genetik turun-temurun, generasi demi generasi

'kesayangan's ready to depart

tmpt kklang 4 taun belajor, pastu kawen, pastu terus jadi warganegeri kedah....

kesayangan, it's nice to see u
mom and dad to be
bergabung..
2 keluarga menjadi satu
Totally Spies, cop! nk yg rmbut merah..

kaklang dan teman2
kklang dn teman2 lagi

lagi2 kklang dn teman2
mak buyung on-going to stage, yeah!

(= ami was enjoying his flight, good experience though =)

ok kaklang si mak buyung @ si kembar saya, semoga sihat2 selalu..

will always miss you..


seorang mama..

salam..

sedang2 seronok menggodek laptop lama milikku yg kini milik adikku yg ku tetap buat mcm milikku walopon hny tingal kenanganku (sudah2 la merepek),

tiba2 terjumpa video yg the very2 lama lorr... i make this video back few years that i cant remember what year it is, i already forgot how the idea was came, and forgot already how it was made, but i will never forget how the feeling of "video-clip in the making"..

dulu sy bapak interested dgn anything yg so graphic-designing, yang so fotographing, yang so animating, and stuffs like that la..
jiwa tgh muda la katakan..keh keh..

tapi skrg ada la minat2 sket, cuma dh tak heran ngan kecanggihan 3G zaman ini, not too into dah semenjak umur melonjak tua ni..hello!!

oke lah, video clip yg trhasil ini sgt2 amatur (tengok pun boleh tahu doh), hny gmbr2 yg brgerak, tkde animation pun, waktu tu pun tkde kamera digital lagi, pnjm je, jadi hny ada bbrapa gmbr tidak berkualiti yg dimuat naik ke dalam video, (kalo skrg, mungkin gmbr super duper high quality, mungkin laaa)

tapi semakin canggih dunia, semakin malas saya.. pejadahnya saya ni? yelah, dulu time hidup tanpa teknologi kamera, awok yg dok semangat pasal gmbr2 ni, TAPI, bila hidup semakin canggih dgn FUJIFILM dan NIKON DSLR, awok hny mampu save pics dlm folder dan mmbiarkannya terabai berhabuk di situ.... dushhhh!

sila la saksikan video yg sgt2 amatur dari saya ni, tapi apepun SAYA SUKA VIDEO NI!!

video

buat mama,
yang saya sayang,
dan yang Allah pasti sayang,
moga syurga buat mu...
buat abah juga..

amin

Tuesday, November 2, 2010

night blues..

salam..

tak suka la update belog malam2, mood saya biru.. night blues.. (tk men la monday blues ni)Ha Ha..
slalunya klu tgh siang(tengahari), sy ala2 overstimulated, brain energy n soul rasa activated selalu.. tiba2 idea dtg, tiba2 rasa nak menulis kat belog idea2 tu(takut lupa di hari tua), tiba2 tersedar siang adalah waktu bekerja, tiba2 saya kecewa sbb tk dpt update blog, tiba2 saya nk tmpar muka sy sndiri skrg sbb tulih mcm ni..heeee..itu lah night blues..gilo!

tapi i tell u la, entry sy sudah byk ditulis, tapi tidak di post, cuba la bayangkan, tgh dok feel update blog ni, tiba2 si kecil-si kecil minta di beri perhatian, tiba2 ada org ketuk pintu, tiba2 telefon berdering, tiba2 cerek di dapur berbunyi, tiba2 ada cerita menarik kat tv, tiba2 ikan kat kuali nak hangus, tiba2 si kecil mahu susu dibancuh, tiba2 kilat sabung-menyabung tanpa hujan dahulu, tiba2 kena shut down komputer atas arahan pihak berkuasa, tiba2 ada org nk sembur nyamuk aedes, tiba2 ada adik-beradik kacau kat tepi................... TIBA2 EMOSI.. huh!

itu lah sy jarang post entry walopon berjela dalam draft, semuanya suku2 je siap, nk smbung tulis dh tkde feel dh, nk cari feel tu balik entah ke mana dia sesat..

ini pun sy HANYA update blog TANPA membuka YM,FACEBOOK, EMAIL, dan sebagainya.. kena la hargai masa ni, nnt tiba2 ada kacauan, makanya entry ini juga akan tersimpan di dalam draft, jangan la..

tk sempat jugak blogwalking, nmpk ramai blogger list yg dh update, tp tk sempat menjengah lagi, apetah lagi meninggalkan komen, kerana sy tk punya waktu utk foya2 ziarah blog org tapi blog saya dibiarkan usang, cetttt...pacan!

alahai, sy trdengar tangisan maryam si pipi merah sayup2 dari bilik ibu bapa, maka perlu mengundur diri utk membantu apa yg patut, babai blog kesayangan, moga berjumpa lagi..

maaf kerana mengepos entry segilo ini..

saya night blues..